WELKOM BIJ CORNELIS


Meer dan 100 jaar geleden...

Meer dan honderd jaar geleden opent C. de Ven zijn winkel op de hoek van de Maliestraat en de Monseigneur van de Weteringstraat. Achter de olijfgroene gevel verkoopt hij jarenlang kruidenierswaren, comestibles, koffie, thee en chocolade.


Maliestraat 16, Utrecht | 030 - 2591711 | Contact

In het ♥ van Wittevrouwen

En nu, een paar decennia later, is Cornelis terug. Met een koffiebar, lunchroom, delicatessenzaak en één-kamer-hotel. Allemaal in datzelfde statige pand in het hart van Wittevrouwen, Utrecht. Eigenaren Bas Sevenhuysen en Dave van Esterik nodigen je van harte uit om koffie of thee te komen drinken in de winkel of jezelf te trakteren op ontbijt, lunch of huisgemaakte taart.

Logeren bij Cornelis

Als je niet naar huis wilt, mag je natuurlijk altijd blijven logeren in het één-kamer-hotel dat achter de winkel is. Hier slaap je onder de oude dakspanten van het voormalig koetshuis. Wees welkom!Groet, Bas & Dave

 

 

Cornelis is de kruidenier anno nu. Maar hij is meer. Veel meer.


Fijnproever

Na al die jaren is er eigenlijk niets veranderd: Cornelis weet nog steeds wat lekker is. Hij schenkt alleen écht goede koffie en heeft een neus voor fijne thee. Een keukenprins, dat is Cornelis ook. Het liefst schotelt hij je iets gezonds voor: een voedzaam ontbijt, een kraakverse lunch of taart uit eigen oven. Struin je rond in zijn winkel, dan vind je allerlei handige en lekkere dingen voor in de keuken, een cadeau voor een ander of gewoon voor jezelf.

 

verhalenverteller

Meer nog dan van mooie producten, houdt Cornelis van verhalen. De koffie, thee en chocolade, de appeltaart en het brood; alles in zijn winkel heeft een eigen historie. Hij kiest graag producten die niet alleen lekker zijn, maar ook eerlijk, duurzaam of biologisch. Als het kan, komen ze uit Utrecht of omgeving. Maar het liefst maakt Cornelis zijn lekkers zelf.

Hoteleigenaar

Het voormalig koetshuis achter zijn winkel is nu een stijlvol één-kamer-hotel. In de bed & breakfast van Cornelis geniet je van een comfortabel bed en een uitgebreid ontbijt, een luxe badkamer, eigen keuken en - als het weer het toelaat - de stadspatio. Alles helemaal voor jou (of jullie) alleen.

 

Share
Hide