Cascara; drink koffie als ijsthee
Sinds kort heeft Cornelis een nieuwe zomerse drankenkaart. Een verrassende nieuwkomer is de ‘Cascara’ van Bocca Coffee. Cascara zul je denken? Klopt! In Nederland is dit zomerse drankje nog niet zo bekend en bijna nergens verkrijgbaar.
Nieuwe zomerse dranken op de kaart
Vanaf deze week heeft Cornelis nieuwe zomerse dranken op de kaart. Naast ‘oude bekenden’ zoals de ijskoffie en de ijsthee in de smaken perzik, citroen en munt, nu ook iced chai-latte en cascara.
Verras je vrienden met een Cornelis cadeaubon!
Ben je op zoek naar een origineel en vooral lekker cadeau? En heb je geen tijd om uitgebreid te winkelen? Kom dan langs bij Cornelis voor onze Cornelis cadeaubon.
mei 03
5 mei gesloten
Cornelis is tijdens Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag op donderdag 5 mei a.s. gesloten. Vrijdag 6 mei zijn we weer vanaf 08.00 uur geopend voor koffie, ontbijt, lunch en huisgemaakte koek. We wensen iedereen een hele fijne dag toe! Bas & Dave
Bijzondere expositie bij Cornelis
Cornelis heeft nu wel een héél bijzondere expositie in de winkel! Kinderen uit groep 7 van de Jenaplanschool uit de wijk Wittevrouwen hebben binnen het thema ‘mens’ allemaal mooie, grappige en kunstzinnige poppen gemaakt. Kom je ze ook allemaal bewonderen bij Cornelis!?       
apr 05
New in store: Saar & Co Molenmeel
Cornelis bakt heel graag taarten, cakes en vooral zijn beroemde Cornelis plaatkoek! Voor de thuisbakkers van Utrecht verkoopt hij in zijn kruidenierszaak nu ook verschillende soorten ambachtelijk meel van Saar & Co… Nothing says home like the smell of baking!
Cornelis in de schijnwerpers
Voor héél even staat Cornelis in de schijnwerpers en is zijn winkel het decor voor de favoriete koffie-hotspot van Explore Utrecht. Bekijk de video…
mrt 25
Pasen bij Cornelis
Op Eerste Paasdag gaat Cornelis, voordat zijn koffiezaak open gaat, 10 paaseieren verstoppen in zijn buurt Buiten-Wittevrouwen. Ga je mee zoeken? Er zijn leuke prijzen te winnen. Cornelis is daarna vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur geopend voor een heerlijk ontbijt, brunch, lunch, kop koffie of thee en huisgemaakte koek. Vier Pasen bij Cornelis!
mrt 20
Paaseieren zoeken met Cornelis. Zoek jij mee?
Op Eerste Paasdag héél vroeg in de ochtend gaat Cornelis op pad om paaseieren te verstoppen. In een straal van 150 meter rondom zijn koffiezaak aan de Maliestraat 16 verstopt hij 10 paaseieren met een verrassingsvoucher. Zoek jij mee vanaf 10.00 uur?
Een cadeautje van Cornelis
Cornelis houdt van cadeautjes geven! Daarom kunnen zijn gasten met de ‘Cornelis Spaarkaart’ sparen voor een lekkere gratis kop koffie of thee. Drink koffie, spaar stempels en verras jezelf of iemand anders. Vraag bij je volgende bezoek naar de spaarkaart aan de bar.
mrt 10
Cornelis in de vroegte
Precies een jaar geleden was fotograaf Desiree Meulemans in de vroege ochtend bij Cornelis voor een kop koffie en versgebakken appeltaart, maar meer nog voor haar fotoreportage ‘Utrecht in de vroegte’. Voor deze reportage heeft zij een jaar lang iedere week bij iemand of ergens in Utrecht de start van de dag vastgelegd.
mrt 04
Een dag vol energie
Het ontbijt is het meest belangrijke eetmoment van de dag. Je lichaam heeft energie nodig om op te kunnen starten. Je ontbijt overslaan is dus eigenlijk geen optie… Heb je geen tijd of zin om zelf iets te maken, of ben je klaar met die boterham met kaas? Kom dan ontbijten bij Cornelis. Hij helpt je graag een handje en maakt lekkere yoghurt met biologische granola en vers fruit, een goed belegd stuk landbrood of een vers croissantje met jam. Natuurlijk mag een versgeperste jus d’orange en een cappuccino niet ontbreken.
Het is lente!
Het is te merken aan alles, de vogels fluiten, de bomen worden langzaam weer groen, het zonnetje is weer meer te zien en de temperaturen gaan omhoog, kortom het is lente! Ook een nieuw seizoen voor Cornelis coffee food and a room. Zo hebben wij binnenkort een heerlijke lentesalade op de kaart!
dec 21
Cornelis viert Kerst
Kom op 2e Kerstdag gezellig bij Cornelis genieten van de heerlijke koffie of thee met daar iets lekkers bij, vers uit de oven. Of geniet van een lichte lunch met een kersttintje. De winkel van Cornelis is op 2e kerstdag geopend van 11u tot 17u.